måndag 9 augusti 2010

VM-sprint

Efter att ha kommit in i semester=sova-länge-på-morgonen-lunken var det två trötta som steg upp för att se sprint-kvalet. Efter en snabb titt på stadskartan såg vi att området för kvalet låg precis i utkanten av Trondheim och vi lånade därför cyklar på hotellet och gav oss iväg. Det vi inte la märke till på kartan var att den sista biten upp mot tävlingsplatsen hade väldigt krokiga vägar... Grusvägen vi skulle cykla upp för var brant uppför. Jag undrar hur människorna som bor i detta område överhuvudtaget kan ta sig hem på vintrarna när det är snö... men underbar utsikt har de! Lite senare än beräknat kom vi slutligen upp för backen om hann precis få upp kameran och fota Linnea på väg mot målet. Vilket imponerande lopp hon gjorde!

Finalen gick mitt i centrala Trondheim och vilken härlig stämning det var. Massor med påhejande supportrar med alla möjliga olika färger på flaggorna. Ändå lite konstigt att inte ännu fler svenska supportrar utnyttjar detta tillfälle med ett VM så nära hemmaplan. Det är verkligen en upplevelse att vara med och följa dessa fantastiska idrottsprestationer!

Som hällare blev denna dag extra rolig då Frederic Tranchand lyckades ta ett VM-brons! Helt otroligt! Vi visste att han var snabb men så här bra visste vi faktiskt inte att han var. Denna andraårssenior fick på VM-sprinten sitt stora genombrott, snacka om att ta tillvara på tillfället när han fick chansen! Frederic springer bara sprint-distansen under VM.

Även Linnea imponerar. Förra året på VM-sprinten tog hon världen med storm när hon sprang hem ett VM-silver. Nu visar hon återigen att hon sprang in sig i världstoppen för att stanna. En 7:e plats på VM är stort!

En härlig första tävlingsdag är avklarad och vi har redan, förutom Frederics medalj, fått glädjas åt Helena Janssons VM-silver till Sverige.

Ha det!

Nedan följer lite blandade bilder från de första dagarna här i soliga Trondheim.
Linnea 7:a!
Simone och Linnea pustar ut direkt efter målgång. Simone hör att hon gick in på bästa tid, mindre än en ynka sekund före Helena, o sträcker upp armarna i en segergest.
OK Hällens Christian Teich flyger fram under sprintkvalet, men missar tyvärr finalen.
Frederic spurtar mot mål i finalen. -VM-BRONS!
Fin utsikt över Trondheim på väg hem från sprintkvalet.

Utsikten på väg hem från sprinten.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar