fredag 6 augusti 2010

På plats i Trondheim

Nu är vi på plats i ett lite kyligt men fint Trondheim. Flygresan tog bara en timme så idag har vi hunnit med att kolla in stan och tagit det lugnt på Solsiden. Scandic Solsiden heter hotellet vi bor på och det är fint och ligger precis bredvid ett mysigt område med flera restauranger vid vattnet. Vi brukar verkligen inte snåla när vi har semester men efter två måltider ute här i Trondheim känner vi oss nöjda över de inhandlade påsarna med frystorkad mat som vi köpte innan vi reste hit. Här är det DYRT! Men gott! Lunch för oss, supergod lax med färskpotatis, gick på 160 norska kr per person (nästan 200 SEK). Och då var det bland det billigaste vi kunde hitta.... under tävlingsdagarna får vi nog nöja oss med att äta frystorkat ur påse.

Riktiga orienterings-supportrar som vi är längtar vi självklart på att vm-tävlingarna ska börja men vi får passa på att vara turister nu dagarna innan. Blir det fint väder imorgon kan det bli en tur ut på Munkholmen, en ö här i närheten. Ännu är det ingen riktig VM-stämning här i stan. Det känns inte som det är så många supportrar på plats än och de tävlande håller sig väl borta än så länge.

I övrigt så laddar Tomas hårt inför att ta riktigt bra bilder under VM-tävlingarna. Med nyinköpt objektiv, som tydligen kommer vara värt pengarna, kan det väl inte bli annat än succé. Här kommer några bilder från första dagen i Trondheim.
VM-flaggor längs hela huvudgatan genom Trondheim

VM-flaggan i närbild
Emma med ljus i olika färger från hamnrestaurangerna i bakgrunden.

Foto: Tomas Lundström
Text: Emma Öberg
På plats i Trondheim under hela orienterings-VM. Hejar på Sverige och då såklart främst våra OK Hällenlöpare!

1 kommentar:

  1. Låter mysigt! Å lyxigt att bo på hotell så länge!
    Hejja lite från oss också!
    kram

    SvaraRadera